Brugervejledninger til medicinsk udstyr

På kurset vil du få en metodisk og praktisk forståelse for, hvordan du systematisk kan arbejde med at udvikle værdiskabende brugervejledninger, der faciliterer sikker og korrekt brug af dit produkt

Formål og udbytte
På kurset vil du få en metodisk og praktisk forståelse for, hvordan du systematisk kan arbejde med, at udvikle værdiskabende brugervejledninger, der faciliterer sikker og korrekt brug af dit produkt - fra første onboarding og gennem resten af produktets livscyklus.

Udvikling af brugervejledninger indenfor medico området er karakteriseret af en række parametre; fra regulatoriske krav til virksomhedens produktion og packaging-logistik. Du vil lære, at finde de bedste løsninger indenfor disse parameter. Det indebærer en fortrolighed med brugervejledningens designkontrol.

På kurset arbejder vi ud fra ekspertviden om, hvordan mennesker fungerer og interagerer med teknologi. Det sætter dig i stand til, at lave quality assurance for brugeroplevelsen og sikre at brugernes perspektiv er medregnet i hele dokumentet. Du får kendskab til krav og guidelines - samt de bagvedliggende tanker - fra både FDA og EU. Samlet giver det dig værktøjerne til, at skabe den optimale brugervejledning.

Indhold
Første dag vil du få et overblik over udviklingsprocessen og en detaljeret forståelse for, hvordan du imødegår kravene til brugervenlighed. Anden dag vil du igennem workshops få praktisk erfaring med at anvende et omfattende sæt af design guidelines. Vi går analytisk og metodisk til værks og analyserer muligheder og begrænsninger i udformningen af brugervejledningen ud fra flere lag:

  • Det fysiske medie
  • Sidernes komposition
  • Grafik, billeder og illustrationer
  • Tekst, wording, tone of voice, narrative

Vigtigst af alt kigger vi på samspillet og den gensidige understøttelse mellem disse lag.
 
Målgruppe
Kurset henvender sig til projektledere, designere, grafikere og udviklere, der arbejder med, at producere trykte brugervejledninger samt ildsjæle med ønsket om eller ansvaret for, at drive udviklingen af et brugervejledningsprojekt. Vi beskæftiger os med alle former for trykte dokumenter, der skal hjælpe brugere - hvad end de er HCP’er, salgsrepræsentanter eller slutbrugere.
 
Underviser
Karl Møller, UX-analytiker, Designpsykologi
 

Det er ikke muligt at tilmelde sig dette arrangement i øjeblikket

Kontakt

Morten Petersen
Uddannelseskonsulent
49184703